Maslac
Prirodnog je porekla i sadrži najmanje 80 posto mlečne masti. Pravi se od mleka ili umućene pavlake. Ima visok sadržaj zasićenih masti ali i vitamine A i E.
Margarin
Mlečni proizvod napravljen od biljnih masti. nastaje industrijskim procesom hidrogenizacije biljnih ulja. Ono što je loša strana ovog procesa je nastajanje transmasne kiseline koje štetno utiču i na krvne sudove. Pogodan je zbog niže cene, manje kalorija i tečnije strukture. Za mazanje na hleb npr pogodniji je margarin dok je za prženje bolji maslac.
Potrebna vam je samo jedna namirnica, a jelo će da bude preukusno.
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Jednostavan trik koji rešava problem u trenu, a trebaju vam samo namirnice koje ima svaka domaćica.
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
Umesite ih za doručak, a biće mekane i za večeru.