Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte pitu rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.Bon appetit!
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.
Ako volite čokoladne poslastice, ovu tortu ćete obožavati.
Fenomenalan slatkiš osvojiće i one izbirljive.
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu sa makom ćete obožavati.