Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- pola l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.