Kuvanje jela sa kupusom, bilo da pripremate sarme, podvark, slatki kupus ili neku drugu jelu, često dolazi uz problem sa neprijatnim mirisom koji se širi po celoj kući. Iako su jela sa kupusom veoma ukusna i zdrava, miris tokom kuvanja može biti dosta intenzivan i neugodan. Međutim, postoji jednostavan, ali efikasan trik koji može da eliminiše ovaj miris, a uz to poboljšava i ukus jela.
Rešenje je u dodatku mleka tokom kuvanja. Mleko ima sposobnost da neutrališe miris, čineći jelo prijatnijeg mirisa, a ujedno poboljšava njegov ukus, dajući mu kremastu i bogatu notu. Trik je vrlo jednostavan – sve što treba da uradite jeste da sipate malo mleka u šerpu ili tiganj sa kupusom. Za pola kilograma kupusa, dovoljno je dodati otprilike pola čaše mleka.
Važno je i da obavezno pokrijete jelo dok se kuva, jer će to pomoći da mleko efikasno ukloni miris, a jelo zadrži sve arome. Ovaj mali dodatak čini čuda u poboljšanju ukusa, a miris će gotovo odmah nestati, pa možete uživati u pripremi omiljenih jela bez neprijatnih mirisa koji se šire po prostoru.
Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:
