Connect with us

Hi, what are you looking for?

Saveti

Kako da se rešite neprijatnog mirisa dok spremate ribu

Kako Da Se Resite Neprijatnog Mirisa Dok Spremate Ribu.jpg

Ukusna su i neverovatno zdrava, ali jela od ribe mogu da budu nezgodna za pripremu zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a onda i celim domom.

Miris pečene ili pržene ribe teško je izvetriti ili ukloniti, što iz prostorija, što sa ruku ili sudova u kojima je pripremana, pa nije zgoreg unapred znati rešenje.

Ukoliko je riba duže vremena stajala u posudi u kojoj je pripremana, dovoljno je da u istoj prokuvate crni čaj. Miris će nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Prilikom pripreme ribe, u ulje u kome se riba prži ili peče dodajte nekoliko kapi limunovog soka, a posudu u kojoj ćete je držati do služenja istrljajte polovinom limuna.

Miris sa ruku možete ukloniti talogom od crne kafe – jednostavno ih istrljajte i operite sapunom.

Dok pripremate ribu, otvorite prozore i pustite da vazduh cirkuliše, a možete napraviti i prirodni osveživač prostorije.

Skuvajte vodu sa korom limuna, kada se ohladi sipajte je u bocu sa raspršivačem i koristite za osvežavanje vazduha u prostorijama.

Osim toga, možete sipati sirće u posudu i ostaviti je neko vreme da stoji na jednom mestu. Neprijatni mirisi nestaće za tili čas.


Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Saveti

Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan napitak koji će vas osvežiti i rashladiti. Uživajte u savršenom letnjem osveženju uz bezalkoholni koktel od lubenice...

Saveti

Poslednjih deset godina primetan je trend povećanja temperatura tokom letnjeg perioda zbog globalnog zagrevanja, a sve to značajno utiče na zdravstveno stanje celokupnog stanovništva. Trenutno...

Saveti

Na društvenim mrežama se često mogu naći korisni trikovi koji nam pomažu da uštedimo vreme i novac i tako nam olakšavaju život. TikTok je posebno...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.