Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Saveti 👌

Kako iseći crni luk? – DeSIGNIA.rs

Kako Iseci Crni Luk Designiars.jpg

Seckanje crnog luka često može izazvati suze zbog njegove ljute arome, ali profesionalni kuvari imaju nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da se rešite ovog problema.

Marta Stjuart, poznata kulinarska zvezda, otkrila je svoj trik – luk uvek seče pored otvorenog plamena, poput sveće ili uključene ringle na plinskom šporetu. Na taj način, ona nikada ne plače dok priprema jela koja zahtevaju veće količine luka.

Osim toga, Stjuart savetuje da koristite dobro naoštren nož, jer tup nož oštećuje ćelije luka i oslobađa više enzima koji izazivaju suze. Neki kuvari dodatno preporučuju da oštricu noža namažete limunom kako bi neutralisali ljutinu luka.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.: 


Možda vas zanima.. 🫣

Saveti 👌

Naše bake gajile su ih s velikom ljubavlju, ukrašavale su njima prozore i tremove, ponosno ih pokazivale komšinicama uživajući u njihovoj zavisti i velikodušno...

Saveti 👌

Mnoge bake su imale ritual koji je danas neobičan. One su stalno pored kreveta držale sapun ili čak ispod jotgama u krevetu. Ali razlog...

Saveti 👌

Rad u bašti je za mnoge prava uživancija i opuštanje, ali većina je ipak bar jednom pomislila kako bi bilo lepo imati biljke koje...

Saveti 👌

Mnoge domaćice stalno peru odeću na 40 stepeni. Čini se da je to zlatna sredina između efikasnog čišćenja i zaštite tkanina. Međutim, sve više...

Saveti 👌

Banana kafa najnoviji je trend na TikToku kada je reč o hrani, koji je potpuno podelio korisnike ove društvene mreže. Neki su ludi za...

Saveti 👌

Bolest masne jetre uzrokovana je nakupljanjem masti u jetri, ali najveći problem je što na početku ne izaziva simptome. To može da bude opasno, kaže...

Saveti 👌

Ako vaši peškiri deluju kruto i grubo, verovatno nisu pravilno oprani, ali može biti vrlo jednostavno da im vratite mekani teksturu ako koristite prave proizvode....

Saveti 👌

Svi se mučimo kada se na dnu šerpe ili tiganja stvore naslage masnoće ili kada obrok zagori – znamo da nas čeka pravi izazov...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅