Connect with us

Hi, what are you looking for?

Saveti

Saveti kako održavati higijenu leti

Saveti Kako Odrzavati Higijenu Leti.jpg

 

Znojenje je prirodna ljudska reakcija na visoke temperature jer se telo na taj način hladi i pokušava da snizi temperaturu tela. Iako je to regulacija toplote, znoj nam smeta i ne osećamo se prijatno.

Leti je bitno prilagođavati higijenu povećanom znojenju, a ovo su neki od saveta kako je održavati, piše Hindustan Times.

1. Redovno se tuširajte

Tuširanjem uklanjate mrtve ćelije  kože, prljavštinu, ali i znoj. Usput se rashladite i automatski se malo manje znojite. Dobro je tuširati se i ujutru ako ste se znojili preko noći i uveče pre spavanja. 

Antonio Guillem / Alamy / Alamy / Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

2. Pijte dovoljno tečnosti

Morate nadoknaditi vodu koju gubite znojenjem. Učestala hidratacija pomaže kod znojenja jer rashlađuje telo i tako smanjuje znojenje. 

voda

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

3. Redovno vežbajte

Usprkos mišljenju da treniranje podstiče znojenje, ono ustvari pomaže u regulaciji znojenja i smanjuje pojavu neprijatnih mirisa. Istuširajte se nakon treninga u mlakoj vodi i osećaćete se puno bolje.

trening

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

4. Nosite laganu odeću

Leti nije dobro biti stalno u pripijenoj odeći. Koža vam ne može disati i znoj se upija u materijal pa ste mokri tokom dana. U široj odeći vazduh prolazi do kože i hladi vas. Nosite svetliju odeću koja ne privlači sunčeve zrake. 

5. Koristite sprej za lice i telo

Nanošenje mlake vode ili hidratantne kreme hidrira i neguje vašu kožu, pomaže kod jakog znojenja, ali i pomaže kod akni i bubuljica koje nastaju od znoja i prljavštine.

Krema

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

 6. Nemojte jesi ljutu hranu i piti previše kafe

Ljutina će uzrokovati zagrevanje tela, a kofein takođe nije preporučljiv jer stimuliše nadbubrežne žlezde, uzrokujući znojenje stopala, dlanova i ispod pazuha. Manji, češći obroci mogu vas ohladiti, jer telo stvara toplinu za razgradnju hrane.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Saveti

Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan napitak koji će vas osvežiti i rashladiti. Uživajte u savršenom letnjem osveženju uz bezalkoholni koktel od lubenice...

Saveti

Poslednjih deset godina primetan je trend povećanja temperatura tokom letnjeg perioda zbog globalnog zagrevanja, a sve to značajno utiče na zdravstveno stanje celokupnog stanovništva. Trenutno...

Saveti

Na društvenim mrežama se često mogu naći korisni trikovi koji nam pomažu da uštedimo vreme i novac i tako nam olakšavaju život. TikTok je posebno...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.