Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zdravlje

Nameštala brus, pa napipala kvržicu

Namestala Brus Pa Napipala Kvrzicu.jpg

Erin Dojl u aprili prošle godine prisustvovala je venčanju svoje najbolje drugarice. Kao i svaka deveruša, bila je prilično vesela, uživala u piću i bila uz mladu. Nisu izostali ni „selfiji“ uz zdravicu sa mladom.

Naizgled prelep dan, nakon 20 minuta za Erin je postao prilično stresan. Nakon fotkanja, ona je kako bi namestila grudnjak bez bratela ispod satenske haljine, osetila „lopticu“ na spoljašnjoj strani desne dojke.

„Stomak mi se prevrnuo i počela sam da se preznojavam“, rekla je Erin koja je nakon toga odlučila da nikom ne govori, kako ne bi svima „pokvarila raspoloženje“.

„Kada su sve formalnosti završile tada sam ponovo počela da razmišljam o tome“, rekla je ona.

Inače, njena baka je takođe imala rak dojke, te je odlučila da se brzo obrati svojoj majci: „Poslala poruku i rekla: ‘Našla sam kvržicu, šta da radim?“, priseća se ona.

„Ona je očigledno relativno dobro upoznata sa svim tim… i preporučila mi je da sledećeg dana odem kod lekara opšte prakse“.

Dijagnoza

Na svu sreću, rezultati preglada pokazali su da je kvržica na dojci benigna. Ali svakako je uradila ultrazvuk koji je pokazao da je masa „verovatno“ fibroadenom – benigna kvržica koja se obično nalazi kod žena u 20-im i 30-im godinama. Međutim, preporučena je biopsija.

Nakon par dana rezultati su pokazali da kvrga od 2,5 cm u stvari rak trećeg stepena. Potvrđeno je da je njen rak bio hormonski pozitivan i da se „hranio” svojim estrogenom. Takođe je otkriveno da se radi o retkom solidnom papilarnom karcinomu (SPC) – sporo rastućem karcinomu, koji se skoro uvek nalazi kod starijih žena.

Doktori su u junu iste godine odlučili da je potrebna operacija kako bi otklonili rastuću masu u dojci koja je uspešno prošla. Nakon toga kao redovan proces lečenja raka, usledila je hemoterapija.

 


Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Zdravlje

„Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić naglašava važnost prvih namirnica koje unosimo ujutro. Smatra da je doručak ključan obrok jer pokreće energetski metabolizam organizma. Kako...

Zdravlje

Često ljudi osuđuju one koji ostavljaju neoprano posuđe u sudoperu, nazivaju ih neurednima i prljavima. Kaže se da je kuhinja srce svakog doma i...

Zdravlje

Slavnoj pevačivi Selin Dion je dijagnostikovana retka bolest pod nazivom „Sindrom ukočene osobe“. Pevačica je sve objavila svoju dijagnozu u objavi na Instagramu, rekavši da...

Zdravlje

Letne vrućine težak su period za sve koje muče problemi s nesanicom, ali i za one koji čvrst san u ostatku godine uzimaju pod normalno....

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.