Connect with us

Hi, what are you looking for?

Zdravlje

Antiperspirant bolje deluje od dezodoransa

Antiperspirant Bolje Deluje Od Dezodoransa.jpg

 

Dermatološkinja dr. Adel objasnila je kako sprečiti znoj i smrad ispod pazuha, a postoji i jedan proizvod koji to uzrokuje i koji bi trebalo da prestanete da koristite, piše Express.

Na velikim vrućinama svi se preterano znojimo. To ne samo da dovodi do neprijatnog telesnog mirisa, već zahteva i često tuširanje. Uzrok vaših znojnih pazuha mogao bi se nalaziti u ormariću u vašem kupatilu i vaša dnevna rutina doterivanja zapravo pogoršava problem znojenja.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

Dermatološkinja je otkrila da uobičajeni proizvod koji koristimo kao deo našeg jutarnjeg rituala ironično pridonosi našem smradu uprkos tvrdnjama da će učiniti suprotno. Dr. Adel je predložila da borbu protiv znojnih i smrdljivih pazuha počnete bacanjem dezodoransa u smeće.

„Vaš dezodorans treba baciti u kantu za smeće. Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spreče da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na mešanje znoja s dezodoransom mi je tako odvratna“, rekla je dr. Adel.

smrad

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

Antiperspirant protiv znojenja

Ona savetuje da umesto dezodoransa koristite antiperspirant, koji aktivno deluje na smanjenje znojenja te je otkrila idealno doba dana za njegovu primenu.

Ovde je ključno da antiperspirant morate staviti uveče. Znam da se čini čudno i čudan je osećaj, ali iskreno verujte mi kad vam kažem da će to učiniti antiperspirant najboljim. Kada spavate, vaše male znojne žlezde takođe spavaju, tako da će puno bolje upiti antiperspirant i biti puno učinkovitije“, objasnila je stručnjakinja.

smrad

Pexels

 

 

Dr. Adel je onima koji se bore s neugodnim mirisom ispod pazuha predložila da koriste proizvode za tretiranje akni koji sadrže benzoil peroksid.

„Nije važno koji procebnat koristite. Možete koristiti deset posto, možete koristiti četiri posto. To ćete naneti na pazuhe, ostaviti da deluje dve minuta i zatim isprati. Ne samo da će to pomoći u ubijanju bakterija koje uzrokuju neugodan miris vašeg znoja, već takođe može pomoći u smanjenju broja uraslih dlaka“, otkrila je stručnjakinja.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Zdravlje

Često ljudi osuđuju one koji ostavljaju neoprano posuđe u sudoperu, nazivaju ih neurednima i prljavima. Kaže se da je kuhinja srce svakog doma i...

Zdravlje

Slavnoj pevačivi Selin Dion je dijagnostikovana retka bolest pod nazivom „Sindrom ukočene osobe“. Pevačica je sve objavila svoju dijagnozu u objavi na Instagramu, rekavši da...

Zdravlje

Letne vrućine težak su period za sve koje muče problemi s nesanicom, ali i za one koji čvrst san u ostatku godine uzimaju pod normalno....

Zdravlje

Neke namirnice doprinose zdravlju creva, dok druge mogu naštetiti varenju uzrokujući nadutost stomaka, problem sa varenjem i upale. Takva hrana koja šteti zdravlju creva...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.